Na mijn studie Social work te Maastricht (1987) heb ik brede werkervaring opgedaan in het welzijnswerk. Daar merkte ik dat praten alleen niet hielp.
Op zoek naar een meer lichaamsgerichte aanpak stuitte ik op Shiatsu en dat motiveerde mij om de opleiding te gaan volgen aan de HBO Iokai Shiatsu Academie te Amsterdam. In 2007 begon ik mijn Shiatsupraktijk.

In de opleiding Heel de mens ontwikkelde ik mij verder in lichaamsgerichte coaching. Na ernstige rugklachten in 2014 verdiepte ik me in Do-In Yoga. En vanaf 2016 volg ik trainingen Geweldloze communicatie. Vanaf oktober 2018 volg ik de inspirerende Yoga docentenopleiding ‘Nieuwe Tijds Yoga’ bij Manon Mommers.

Overtuigd van het zelf genezend vermogen van het lichaam deel ik graag mijn kennis en ervaring om zo mijzelf en anderen te genezen en gezond te houden.

José Claessens