pop2

 

In verband met Covid-19 zijn er voorlopig een aantal voorwaarden waar we aan gebonden zijn: Bij corona gerelateerde klachten van jezelf of huisgenoten kun je de afspraak kosteloos annuleren. Bij binnenkomst desinfecteer je je handen, er is desinfectiemateriaal aanwezig. Verder geven we elkaar geen hand en werken we met mondkapje op.  Je neemt er zelf een mee. En ook twee doeken van natuurlijk materiaal, een om op te liggen en een tweede om je mee te bedekken.

Mocht hierover nog iets onduidelijk zijn of problemen opleveren, neem dan vooral even contact met mij op.

Shiatsu is een Japanse vorm van manuele therapie en betekent letterlijk: vingerdruk. Het is nauw verwant aan acupunctuur en gebaseerd op de eeuwenoude Oosterse traditie van genezing en heling.

In ons lichaam stroomt de levensenergie door een netwerk van banen. Deze zogeheten meridianen zijn verbonden met de organen. Het is belangrijk dat de energie ongehinderd kan circuleren en gelijkmatig verdeeld wordt. Wanneer de vrije doorstroming om een of andere reden geblokkeerd raakt, wordt het energetisch evenwicht verstoord. Dit heeft effect op het lichamelijke en geestelijke functioneren van de mens.
Door zacht en intens druk uit te oefenen op de huid wordt de energiestroom opnieuw in beweging gebracht. Het lichaam is zelf weer in staat de energieverdeling in balans te brengen en eventuele klachten verdwijnen.

blad 35%

De behandeling

Iedere behandeling begint met het stellen van een diagnose. Er wordt naar je totale functioneren op dat moment gekeken.
De behandeling zelf vindt plaats op een katoenen matras (futon) die op de grond ligt. Tijdens de behandeling draag je gemakkelijk zittende, warme kleding. Gebruik ook liever geen overdadige parfum of aftershave. Het is raadzaam van tevoren niet teveel te eten en naderhand tijd voor jezelf te nemen om de behandeling door te laten werken. Lichaamsgerichte coaching maakt vanzelfsprekend deel uit van een shiatsubehandeling. Ter ondersteuning van het genezingsproces worden eventueel Do-In Yoga oefeningen voor thuis meegegeven.

Behandeling op afspraak. Doorgaans duurt een behandeling anderhalf uur. Bij de intake (anderhalf uur à 95 euro) kijken we naar de mogelijkheden en maken afspraken over vervolgbehandelingen.
Bij annulering minimaal 24 uur van tevoren worden de kosten niet in rekening gebracht. 

Tarieven per sessie met ingang van 1 mei 2019:

40 euro voor 30 minuten
50 euro voor 40 minuten
55 euro voor 45 minuten
70 euro voor 60 minuten
85 euro voor 75 minuten
95 euro voor 90 minuten

Shiatsubehandelingen zijn vrijgesteld van BTW

Shiatsu wordt bij de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering. Zie overzicht vergoedingen zorgverzekeraarsVerwijzing door een huisarts is niet nodig en het eigen risico wordt niet aangesproken.

Alle informatie met betrekking tot achtergrond, oorsprong en ontwikkeling van Iokai Shiatsu Therapie, te behandelen klachten en erkende therapeuten is te vinden bij de beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland.

paars 3 lijn 3 px


Shiatsu voor bedrijven 

Een korte en effectieve  variant op de gewone Shiatsu-behandeling is de stoelmassage. Deze vorm van Shiatsu is zeer geschikt voor het bedrijfsleven.

Een stoelmassage duurt in het algemeen 20 minuten per persoon.  Het werkt ontspannend en geeft daardoor nieuwe energie. Stressgerelateerde klachten kunnen zo voorkomen worden. Bovendien geeft de persoonlijke aandacht en de lichaamsgerichte coaching meer zelfbewustzijn, waardoor de medewerker steeds meer grip krijgt op de eigen gezondheid. 

Mocht daar behoefte aan zijn, dan kunnen we de behandelingen voortzetten in persoonlijke Shiatsu-therapie sessies in mijn praktijk in Randwyck, eventueel aangevuld met Do-In Yoga oefeningen.

Shiatsu behandelingen werken herstelbevorderend tijdens en na (langdurige) ziekte en bieden effectieve ondersteuning bij reïntegratie-trajecten.

Tarief:

70 euro per uur (excl. 21% BTW)

(Shiatsu is voor de werkgever aftrekbaar, mits deze over een Arboplan beschikt en het hierin opneemt.)

blad steen stukje boeddha afmetingen

shiatsu vereniging nederland