pop2

Shiatsu is een Japanse vorm van manuele therapie en betekent letterlijk: vingerdruk. Het is nauw verwant aan acupunctuur en gebaseerd op de eeuwenoude Oosterse traditie van genezing en heling.

In ons lichaam stroomt de levensenergie door een netwerk van banen. Deze zogeheten meridianen zijn verbonden met de organen. Het is belangrijk dat de energie ongehinderd kan circuleren en gelijkmatig verdeeld wordt. Wanneer de vrije doorstroming om een of andere reden geblokkeerd raakt, wordt het energetisch evenwicht verstoord. Dit heeft effect op het lichamelijke en geestelijke functioneren van de mens.
Door zacht en intens druk uit te oefenen op de huid wordt de energiestroom opnieuw in beweging gebracht. Het lichaam is zelf weer in staat de energieverdeling in balans te brengen en eventuele klachten verdwijnen.

blad 35%

De behandeling

Iedere behandeling begint met het stellen van een diagnose. Er wordt naar je totale functioneren op dat moment gekeken.
De behandeling zelf vindt plaats op een katoenen matras (futon) die op de grond ligt. Tijdens de behandeling draag je gemakkelijk zittende, warme kleding. Gebruik ook liever geen overdadige parfum of aftershave. Het is raadzaam van tevoren niet teveel te eten en naderhand tijd voor jezelf te nemen om de behandeling door te laten werken.
Ter ondersteuning van het genezingsproces worden eventueel Do-In Yoga oefeningen voor thuis meegegeven.

Behandeling op afspraak. Bij annulering minimaal 24 uur van tevoren worden de kosten niet in rekening gebracht.

Tarieven per sessie:

35 euro voor 30 minuten
50 euro voor 45 minuten
65 euro voor 60 minuten
80 euro voor 75 minuten
90 euro voor 90 minuten

Cadeaubon naar wens

Shiatsu wordt bij de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering. Zie overzicht vergoedingen zorgverzekeraarsVerwijzing door een huisarts is niet nodig en het eigen risico wordt niet aangesproken.

Alle informatie met betrekking tot achtergrond, oorsprong en ontwikkeling van Iokai Shiatsu Therapie, te behandelen klachten en erkende therapeuten is te vinden bij de beroepsvereniging Vereniging voor Iokai Shiatsu Therapeuten

paars 3 lijn 3 px


Stoelmassage

Dit is een variant op de gewone Shiatsu-behandeling. Omdat het gaat om korte, effectieve behandelingen is deze vorm van Shiatsu zeer geschikt voor het bedrijfsleven.
Een massage duurt in het algemeen 20 minuten per persoon en kan op locatie of in de praktijkruimte in Randwyck gegeven worden. Op grond van de ervaringen tijdens de stoelmassages kan eventueel doorverwezen worden naar andere hulpverleners of kan de behandeling voortgezet worden in individuele Shiatsu-therapie sessies.

Tarieven voor bedrijven:

60 euro per uur exclusief 21 % BTW

(Shiatsu is voor de werkgever aftrekbaar, mits deze over een Arboplan beschikt en het hierin opneemt.)

blad steen stukje boeddha afmetingen

 

iokai-shiatsu-logo