Je hoeft niet ziek te zijn om een shiatsu behandeling te ervaren, de preventieve werking ervan zal zijn vruchten afwerpen en je ervaart een diepe ontspanning.

Tip: Het is mogelijk om een cadeaubon op maat te laten maken.

Shiatsu brengt het zelf genezend vermogen van het lichaam op gang en zo krijg je de kans om te herstellen van uiteenlopende klachten.

Hoofdpijn of migraine. Nek-, schouder- en rugklachten. Spier- en gewrichtspijnen en stijfheid. Pijnverlichting bij chronische ziekte zoals reuma, artrose, M.S. Spijsverterings-, maag-, en darmklachten. Zwangerschapsklachten en vruchtbaarheidsproblemen. Menstruatiepijn, PMS en de menopauze, de overgang. Verminderde vitaliteit. Burn-out. Depressie. Traumaverwerking. Dissociatie.

Ook vind je verlichting bij onverklaarbare, vage klachten. Vermoeidheid. Emotionele en mentale spanningen. Stress. Kortademigheid. Angsten. Slapeloosheid. Concentratieproblemen, AD(H)D. Onrust. Niet te herleiden pijn.

Klik hier voor een tweetal blogs over traumaverwerking.

Shiatsu is een Japanse vorm van manuele therapie en betekent letterlijk: vingerdruk. Het is nauw verwant aan acupunctuur en gebaseerd op de eeuwenoude Oosterse traditie van genezing en heling. De focus ligt niet op de klacht maar de individuele mens met zijn authentieke verhaal wordt gezien.

In ons lichaam stroomt de levensenergie door een netwerk van banen. Deze zogeheten meridianen zijn verbonden met de organen. Het is belangrijk dat de energie ongehinderd kan circuleren en gelijkmatig verdeeld wordt. Wanneer de vrije doorstroming om een of andere reden geblokkeerd raakt, wordt het energetisch evenwicht verstoord. Dit heeft effect op het lichamelijke en geestelijke functioneren van de mens.
Door zacht en intens druk uit te oefenen op de huid wordt de energiestroom opnieuw in beweging gebracht. Het lichaam is zelf weer in staat de energieverdeling in balans te brengen en eventuele klachten verdwijnen.

De behandeling

Iedere behandeling begint met het stellen van een diagnose. Er wordt naar je totale functioneren op dat moment gekeken.
De behandeling zelf vindt plaats op een katoenen matras (futon) die op de grond ligt of op een behandeltafel. Tijdens de behandeling draag je gemakkelijk zittende, warme kleding. Gebruik ook liever geen overdadige parfum of aftershave. Het is raadzaam van tevoren niet teveel te eten en naderhand tijd voor jezelf te nemen om de behandeling door te laten werken. Lichaamsgerichte coaching maakt vanzelfsprekend deel uit van een shiatsubehandeling. Ter ondersteuning van het genezingsproces worden eventueel Do-In Yoga oefeningen voor thuis meegegeven.

Behandeling op afspraak. Bij de intake kijken we naar de mogelijkheden en maken afspraken over vervolgbehandelingen. Neem een (bad)laken mee om op te liggen.
Bij annulering minimaal 48 uur van tevoren worden de kosten niet in rekening gebracht. 

Tarieven per sessie met ingang van 1 mei 2019:

45 euro voor 30 minuten
55 euro voor 40 minuten
60 euro voor 45 minuten
75 euro voor 60 minuten
90 euro voor 75 minuten
99 euro voor 90 minuten

Shiatsubehandelingen zijn vrijgesteld van BTW

Het is mogelijk om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (15min) in te plannen.

Shiatsu wordt bij de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering. Zie overzicht vergoedingen zorgverzekeraars. Verwijzing door een huisarts is niet nodig en het eigen risico wordt niet aangesproken.

Alle informatie met betrekking tot achtergrond, oorsprong en ontwikkeling van Iokai Shiatsu Therapie, te behandelen klachten en erkende therapeuten is te vinden bij de beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland.

L. L. – Keel Neus en Oor arts – Vrouw 54 jaar 

“Een hardnekkige schouderblessure die niet verbeterde door rust en fysiotherapie zorgde uiteindelijk voor mijn eerste kennismaking met shiatsu en mijn klachten waren na een paar sessies verdwenen.”

M.D. –  Feldenkrais leraar – Vrouw 75 jaar 

“Ik heb een totaal vertrouwen ontwikkeld in haar vermogen de uiterst subtiele energetische balans in de meridianen op te sporen en eventuele blokkades op te heffen. 
Ik kan op haar rekenen als ik geplaagd wordt door acute rugpijn. Ze weet me te prikkelen oude patronen van denken en functioneren te herkennen die fysieke en emotionele spanningen aanwakkeren. Haar behandeling was altijd effectief. ”

B.H. – Zelfstandig ondernemer – Vrouw 48 jaar

“José stelt precies de juiste vragen, omdat ze goed luistert en dingen haarfijn aanvoelt. Ze kijkt naar het totale plaatje en dat gaat verder dan enkel symptoombestrijding. Dankzij de shiatsu behandelingen in combinatie met de do-in yoga heb ik geleerd te vertrouwen op signalen van mijn lichaam.”

V.D. – Ex politica – Vrouw 71 jaar

De behandelingen van José maken je lichaam en geest wakker en ontspannen tegelijk.
Bewustwording van gevoelige punten en de verbinding ervaren met diepere geestelijke en lichamelijke lagen. Het is de manier om je beter en gezonder te gaan voelen, juist ook als je ouder bent en het leven zijn sporen al heeft achtergelaten.